close
Sara Donkers en Hüsne Afsar zijn fotografen die hun opleiding hebben genoten aan de Fotoacademie in Amsterdam. Sindsdien werken zij voor verschillende opdrachtgevers - waaronder voor media zoals kranten (Het Parool, De Gelderlander) en tijdschriften (Marie Claire, VIVA, Libelle). Naast hun werk voor kunstzinnige en commerciële doeleinden willen zij hun fotografie graag inzetten voor projecten met een lang dragend en maatschappelijk belang. De twee fotografie-stijlen versterken elkaar en zorgen voor een prikkelend en afwisselend geheel.


Hüsne Afsar #fotograaf #redacteur #beeldmaker #feminist 
Geïnspireerd door liefde, leven en moed fotografeert Hüsne voornamelijk portretten en modeseries met een documentair gevoel. In haar werk speelt de krachtige vrouw immer de hoofdrol. Haar modellen kijken vaak recht in de lens, ze hebben niets te verbergen. Hüsne is geboeid door de zachtheid en kwetsbaarheid, waarin de kracht van de mens schuilt. Hierdoor voelt haar werk intiem en oprecht. Daarnaast heeft haar biculturele achtergrond invloed op haar kijk op de wereld en daarmee op haar werk. Door middel van fotografie en onderwerp keuze doorbreekt zij graag taboes, voornamelijk met thema's rondom vrouwenemancipatie. Ze nodigt de kijker graag uit om verder te kijken dan de voor hem/haar bekende wereld. Hüsne's beelden zijn rijk aan details en aan kleur.Sara Donkers #fotograaf #psycholoog 
Sara’s beelden tonen sterke, onafhankelijke en doorleefde vrouwen waar je niet omheen kunt. Van jongs af aan is Sara gefascineerd door beeld. Na een aantal jaar als psycholoog gewerkt te hebben, bracht haar passie voor beeld haar op de fotoacademie te Amsterdam. Haar interesse voor de mens bleef. Zij fotografeert graag krachtige vrouwen met een rauw randje. De beelden tonen een verhaal van vrouwen die door het leven getekend zijn. Ze eisen erkenning. De ambivalentie tussen vrouwen die de controle willen houden en kwetsbaarheid tonen vind zij interessant. Sara werkt intuïtief. Sara heeft vele wegen bewandeld tot ze ging werken als fotograaf. Ze is werkzaam geweest als psycholoog, als groepsleider bij vrouwenopvang HERA en ze heeft een vrouwenproject tegen huiselijk geweld in Belize gedaan. In haar werk als portretfotograaf komt nu alles samen. Haar fotografiewerk is rauw en vaak uitgevoerd met grove korrel en in zwart-wit.Rosa Koenen #onderzoeker #dialoogleider #schrijver
Rosa Koenen is een onderzoeker en verhalenverteller met een focus op journalistieke- en documentaire projecten. Vanuit haar academische achtergrond in Gender and Sexuality studies is ze bijzonder geïnteresseerd in (de geschiedenis van de) seksualiteit, seksuele opvoeding en verscheidende processen van in- en uitsluiting. Ze werkt onder andere als docent Liberal Arts and Sciences bij de Universiteit Utrecht en de Vrije Hogeschool in Zeist. Daarnaast host, modereert en faciliteert Rosa evenementen, workshops en processen, zowel intiem en ceremonieel als voor instanties, bedrijven en festivals.
Binnen het project verzorgt Rosa in het bijzonder de dialoog met het publiek. Daarbij bezit zij het vermogen om een uitnodigende en veilige sfeer te creëren en de nodige gesprekken in beweging te zetten. Daarnaast onderzoekt zij hoe het expositiemateriaal ingezet kan worden voor diverse maatschappelijke doeleinden, zoals bijvoorbeeld in de vorm van educatiemateriaal.

Fotografie vlnr: Marit Kaemink, Sara Donkers, Sander Heezen

Samenwerkende partners
Voor de Hear Me: kunstinstallatie over seksueel geweld en seksueel overschrijdend gedrag heeft Evita Lagerwaard van WomenLoveLife het merendeel van de interviews verzorgd.